Yaşar Üniversitesi'ni Tercih Etmek İçin 10 Neden | Aday Öğrencilerimiz

Yaşar Üniversitesi'ni Tercih Etmek için

10 Neden

Yaşar Üniversitesi 2014 ve 2016 yılları arasında en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Dünyanın en prestijli üniversitelerinde eğitim almış 423 akademisyenden oluşan kadrosu ile tam 16 yıldır hayallerini gerçeğe dönüştürürken öğrencilerine bilim aşılamaktan gurur duyuyor.

Eğitim dili İngilizce olan Yaşar Üniversitesi’nde ayrıca ikinci yabancı dil eğitim imkanı olarak Almanca,Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Japonca ve Portekizce dillerinde eğitim yapılmaktadır.

Yaşar Üniversitesi Türkiye’nin en güvenilir şirketlerini bünyesinde barındıran Yaşar Holding’in kurmuş olduğu vakfın üniversitesidir. Yaşar Eğitim Kültür Vakfı tarafından kurulan üniversitemizde öğrencilerimiz ve mezunlarımız Yaşar Grup şirketlerinde staj ve iş imkanlarına da sahiptir.

Ayrıca öğrencileri başarılı bir profesyonel yaşama hazırlamayı amaçlayan Yaşar Üniversitesi, bu kapsamda Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve akademik dönem boyunca süren “Kariyer Günleri” etkinlikleri ile sektör temsilcilerini, öğrenciler ve mezunlarla bir araya getirmektedir.

Yaşar Üniversitesi’nin, Erasmus Programları desteğiyle, 26 farklı AB ülkesinde, 212 üniversitede birçok alanda işbirliği ve değişim anlaşması bulunmaktadır. Avrupa Komisyonu tarafından “2010 Erasmus Başarı Öyküsü” ödülüne layık görülmüştür.

ISEP Uluslararası Öğrenci Değişim Programı kapsamında dünya çapında 250’den fazla üniversite ile lisans ve yüksek lisans düzeyinde değişim anlaşmalarımız bulunmaktadır. Bununla birlikte ABD, Avustralya, İngiltere gibi birçok seçkin üniversite ile ikili anlaşmalarımız bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin kullanımına sunulan, uzmanlık alanlarına göre birçok laboratuvar, stüdyo ve son teknoloji ile donatılmış genel kullanım alanları bulunmaktadır.

Bilgisayar laboratuvarı, CAD/CAM laboratuvarı, Ergonomi laboratuvarı, Dil laboratuvarı, Elektronik laboratuvarı, Konferans salonu, Cep sineması, Mahkeme salonu, spor salonu, fitness salonu, strateji oyunları odası, resim ve grafik atölyeleri, açık hava amfisi, mimarlık atölyesi. Toplam 14 laboratuvarda 500’e yakın bilgisayar hizmet vermektedir.

Kampüsümüzün 10 metre karşısında bulunan İzmir metro bölge istasyonu, hemen yanındaki çevre yolundan 5 dakika mesafede otogar ve 15 dakikada ulaşılabilecek Adnan Menderes Havalimanı bulunmaktadır. Özellikle metro ile şehir merkezine kısa sürede ulaşım büyük rahatlık sağlamaktadır.

Yaşar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı, 2011 yılında CEA akreditasyonu alarak İngilizce eğitimi alanında akredite olan ilk Türk programıdır. Yaşar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı dünyada CEA akreditasyonu olan 96 İngilizce eğitimi programından biri olurken ABD dışında bütün dünyada akredite olan dokuzuncu programdır.

Kurumsal Temel Dersler kapsamında Yaşar Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrencilerin almak zorunda olduğu, Tasarım Kültürü, Proje Yönetimi, Araştırma ve Yöntembilim, İnsan Bilimleri, Etik, Estetik, Sosyal Sorumluluk Projesi olmak üzere 7 ders yer bulunmaktadır.

Kurumsal Temel Dersler, temel bilimleri bir yaşam biçimine dönüştürerek tüm yaşamsal sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla öğrencilerin mesleki yeterlilikleri yanı sıra lehte farklılık, ayrıcalık ve üstünlük kazandırır, hem geçmiş hem de güncel genel kültür bilgilerini zenginleştirir ve ek yeterliklerle donatır.

Yaşar Üniversitesi, sporu akademik başarının önemli bir unsuru olarak görmektedir. Yaşar Üniversitesi, takım sporlarında bayanlarda voleybol, erkeklerde ise basketbol, Amerikan futbolu branşlarında, bireysel sporlarda ise rüzgar sörfü, triatlon gibi alanlarda Türkiye ve Dünya çapında başarılar elde etmektedir.