Yaşar Üniversitesi'ni Tercih Etmek için

10 Neden

Yaşar Üniversitesi 2015 ve 2021 yılları arasında en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Dünyanın en prestijli üniversitelerinde eğitim almış 437 akademisyenden oluşan kadrosu ile tam 20 yıldır hayallerini gerçeğe dönüştürürken öğrencilerine bilim aşılamaktan gurur duyuyor.

Eğitim dili İngilizce olan Yaşar Üniversitesi’nde ayrıca ikinci yabancı dil eğitim imkanı olarak Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Japonca ve Portekizce dillerinde eğitim yapılmaktadır.

Yaşar Üniversitesi Türkiye’nin en güvenilir şirketlerini bünyesinde barındıran Yaşar Holding’in kurmuş olduğu vakfın üniversitesidir. Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan üniversitemizde öğrencilerimiz ve mezunlarımız Yaşar Grup şirketlerinde staj ve iş imkanlarına da sahiptir.

Ayrıca öğrencileri başarılı bir profesyonel yaşama hazırlamayı amaçlayan Yaşar Üniversitesi, bu kapsamda Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve akademik dönem boyunca süren “Kariyer Günleri” etkinlikleri ile sektör temsilcilerini, öğrenciler ve mezunlarla bir araya getirmektedir.

Yaşar Üniversitesi’nin, Erasmus Programları desteğiyle, 28 farklı AB ülkesinde, 229 üniversitede birçok alanda işbirliği ve değişim anlaşması bulunmaktadır. Avrupa Komisyonu tarafından “Erasmus Başarı Öyküsü” ödülüne layık görülmüştür.

ISEP Uluslararası Öğrenci Değişim Programı kapsamında dünya çapında 50 farklı ülke 259 üniversite ile lisans ve yüksek lisans düzeyinde değişim anlaşmalarımız bulunmaktadır. Bununla birlikte ABD, Avustralya, İngiltere gibi birçok seçkin üniversite ile ikili anlaşmalarımız bulunmaktadır.

Öğrencilerimizin kullanımına sunulan, uzmanlık alanlarına göre birçok laboratuvar, stüdyo ve son teknoloji ile donatılmış genel kullanım alanları bulunmaktadır.

Bilgisayar laboratuvarı, CAD/CAM laboratuvarı, ergonomi laboratuvarı, dil laboratuvarı, elektronik laboratuvarı, konferans salonu, cep sineması, mahkeme salonu,  resim ve grafik atölyeleri, mimarlık atölyesi. Toplam 14 laboratuvarda 500’e yakın bilgisayar hizmet vermektedir.

Kampüsümüzün 10 metre karşısında bulunan İzmir metro bölge istasyonu, hemen yanındaki çevre yolundan 5 dakika mesafede otogar ve 15 dakikada ulaşılabilecek Adnan Menderes Havalimanı bulunmaktadır. Özellikle metro ile şehir merkezine kısa sürede ulaşım büyük rahatlık sağlamaktadır.

Yaşar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı, 2011 yılında CEA akreditasyonu alarak İngilizce eğitimi alanında akredite olan ilk Türk programıdır. Yaşar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı dünyada CEA akreditasyonu olan 96 İngilizce eğitimi programından biri olurken ABD dışında bütün dünyada akredite olan dokuzuncu programdır. Endüstri Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü 3 yıl süreli MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Akreditasyonu ve EUR-ACE Etiketine sahiptir.

İletişim Fakültesi İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu İLEDAK tarafından Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü için 5 yıl süreyle, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü için 2 yıl süreyle ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü için ise 2 yıl süreyle akredite edilmiştir.

Bilim Kültürü bölümü Yaşar Üniversitesine özgü; içinde Temel Dersler Programını barındıran bir bölümdür. UFND koduyla açılan Kurumsal Temel Dersler “İnsan Bilimleri”, “Kültür” ve “Sosyal Sorumluluk” olmak üzere üç ana kategoride verilmektedir.

Yaşar Üniversitesi, ortaya çıkan her yeni gereksinimi öğretim programlarına ve mezunlarının yeterliliklerine yansıtmak adına lisans veya ön lisans programları çerçevesinde alacakları ‘uzmanlık’ ve ‘seçimlik’ derslerinden farklı ama bu programlarla eşgüdümlü öğrenme alanları sunar. Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) alınmasını ‘zorunlu’ tuttuğu ve ‘seçimlik’ olarak sunulan derslerin dışında “Temel Dersler Programı” altında toplanan ve üniversite eğitiminin yüksek niteliğine uygun olarak, bilimin yöntem ve ilkelerini benimseten ve sanat duyarlılığını kazandırma amacı taşıyan bir takım dersleri öğrencilerine sunmaktadır. Bu amaçla üniversitede temel bilimleri bir yaşam biçimine dönüştürerek tüm yaşamsal sorunların çözümüne yönelik bilimsel teorilere dayanarak kazanımlar sağlamayı hedefleyen, disiplinler arası özelliğe sahip “Bilim Kültürü” bölümü kurulmuştur. Bu bölüm Tasarım Kültürü, Proje Yönetimi, Araştırma ve Yöntembilim, İnsan Bilimleri, Etik ve Estetik bilim disiplininde ‘felsefe’ ve sosyal sorumluluk alanında ‘etkinlik’ olmak üzere dersleri tüm fakülte bölümleri ve meslek yüksekokulu programları öğrencilerine sunulmasını sağlamaktadır.

Yaşar Üniversitesi, sporu akademik başarının önemli bir unsuru olarak görmektedir. Yaşar Üniversitesi, takım sporlarında kadınlarda voleybol, erkeklerde ise basketbol, Amerikan futbolu branşlarında, bireysel sporlarda ise rüzgar sörfü, triatlon gibi alanlarda Türkiye ve Dünya çapında başarılar elde etmektedir.